رنگ آکریلیک؛ ترکیب رنگی مشهور

رنگ آکریلیک نوعی از رنگ‌های شیمیایی است که با خواص دوام و درخشندگی بسیار بالایی که دارد در بسیاری از صنایع، جای رنگ‌های کلاسیک را گرفته است. جایگاه اولیه این رنگ‌ها در صنعت اتومبیل‌سازی بود به طوری که خودروهای بسیاری به سبب این رنگ از اجزای براق بهره‌مند شدند. اخیراً از رنگ‌های آکریلیک در انواع نقاشی‌ها استفاده می‌شود و همین موضوع از محبوبیت این نوع رنگ خبر می‌دهد. دسته‌ای که از نظر قیمتی خیلی با هم‌خانواده‌های خود تفاوت ندارد و به راحتی می‌تواند نقش‌های مختلف آنها را هم به عهده بگیرد. البته مواردی هست که رنگ‌های آکریلیک را ضعیف جلوه می‌کنند اما با این حال همیشه می‌توان روی آنها حساب باز کرد. رزین‌های آکریلیک به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1.  پایه حلال نفتی
  2. حلال آب

در میان این دسته بندی‌ها حلال‌های آبی رنگ‌های آکریلیک استفاده‌هایی به مراتب بیشتری دارند؛ چون، زود خشک می‌شوند و سطحی سخت و آسیب‌ناپذیر به وجود می‌آورند. البته باید افزود، حلال‌های بر پایه آب فاقد خواص ظرافت‌پذیری و عمق و جلای رنگ روغن یا آکریلیک پایه حلالی است. رنگ‌های آکریلیک بسیار متنوع هستند و برای ایجاد بافت در سطوح مناسب‌اند، چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک می‌شوند. این حلال‌ها انعطاف‌پذیر هم هستند و به همین علت روی تمام سطوح ازجمله مدل‌های خمیر کاغذ، پارچه و کفش قابل استفاده هستند.

محلول‌های پایه آب، نسل جدید از رنگ‌های ساختمانی هستند که با توجه به مسائل زیست‌محیطی و عدم استفاده از حلال‌های آلی و مواد مضر کاربردی، کاربرد این نوع رنگ‌ها روبه افزایش است. عدم تولید آلاینده‌های مضر ساختمانی این مواد را به تدریج جایگزین مناسبی برای رنگ‌های روغنی الکیدی کرده‌ است. رنگ‌های ترافیک نیز یکی از این دسته‌ها هستند و عموماً برای خط‌کشی خیابان‌ها استفاده می‌شوند. در تولید این رنگ‌ها از رزین‌های پایه حلالی آکریلیک استفاده می‌کنند و در سه نوع مات، نیمه مات و براق تولید می‌شوند. البته نوع مات آن‌ها از همه خاصیت‌های ممکن برخوردار نیست و چندان نمی‌توان از خاصیت استحکام و شست و شوی آن‌ها بهره برد.

ویژگی‌های رنگ‌های آکریلیک

تنوع مهم‌ترین ویژگی رنگ‌های آکریلیک است. نسل جدید این رنگ‌ها برای ایجاد پوشش بافت در سطوح مناسب‌ هستند، زیرا غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک می‌شوند. رنگ آکریلیک انعطاف‌پذیر هم هست و به همین علت روی تمام سطوح ازجمله سطوح سیمانی، گچی، صفحات کناف، و هر سطح دیگری قابل اجرا است و پوششی ضد رطوبت ایجاد می‌کند. از دیگر ویژگی‌های اصلی این رنگ‌ها می‌توان به عمر بالا و مقاومت فوق‌العاده آن در مقابل نور خورشید اشاره کرد. با این حال و با وجود تمامی این اوصاف، برخی از خواص رنگ آکریلیک بیشتر از هر چیز دیگری مورد توجه قرار می‌گیرند:

قابلیت شستشو، سرعت خشک شدن بالا، سهولت اجراء و قابلیت رقیق شدن با آب، مقاومت فوق‌العاده در برابر سایش، مقاومت در برابر اشعه خورشید یا uv یا همان نور ماوراء بنفش، سازگار با محیط زیست، قدرت پوشانندگی بسیار عالی، بدون بوی نامطبوع، عدم ایجاد حساسیت، مناسب برای سطوح گچی، سیمانی، آجری، زود خشک می‌شوند و خواص ضد باکتری و ضد کپک دارند»

 

معایب رنگ‌های آکریلیک

مهم‌ترین عیب رنگ‌های آکریلیک وقتی مشخص می‌شود که بخواهید رنگ آمیزی را با یک قلمو انجام دهید، زیرا هر کاری هم که برای جلوگیری از آن انجام دهید بی‌ثمر خواهد بود. این رنگ‌ها با قلمو رد نقاشی به‌جای می‌گذارند و به سطوح بزرگی چون دیوار در اثر برخورد با نور، جلوه چندان زیبایی نمی‌دهند. رنگ‌های آکریلیک براقیت کمتری نسبت به بقیه رنگ‌ها دارند و به دلیل ترکیباتش ظرف محتوی آن را به سرعت به حالتی چسبنده و خشک تبدیل می‌کند، که می‌تواند پروسه نقاشی را سخت کند.

 

رنگ‌های آکریلیک امروزه به یکی از بهترین انواع این ترکیبات تبدیل‌ شده‌اند و از نظر قیمتی نیز خیلی گران به حساب نمی‌آیند. خیلی از نقاشی‌های ساختمانی با بهره بردن از غلتک‌های مخصوص این سبک نقاشی به بهترین حالت خود تبدیل ‌شده‌اند و برخی از هنرمندان نیز به این شیوه نقاشی روی آورده‌اند. قطعات فی در نمایشگاه‌های هنری امروزه بیشترین میزان استفاده از رنگ‌های آکریلیک را دارند، زیرا در هر بخش از این پروسه هنری می‌توان براقیت کار را پشت بخش‌های کدر رنگ پنهان کرد و جذابیت بیشتری به آن بخشید.

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها